понеделник, 6 февруари 2012 г.

Лазаня по мексикански

Лазаня по мексикански 





   Естествено след като е по мексикански в лазанята трябва да има черен боб и царевица - е наистина има, само че , аз бях забравила да попълня резервите си с черен боб и използвах бял. Разбира се това не оказа голямо влияние на вкуса, но все пак с черен боб е по-така, по мексикански.
  Лазанята се прави много лесно и бързо, стига да сте подготвени с продуктите.


1пакет тортили (в пакет са 8бр.)
5с.л.зехтин
1бр. кромид лук - дребно нарязан
3скилитки чесън -дребно нарязан
500гр.бекон - дребно нарязан
1консерва(400гр.)белени,нарязани домати
1консерва(400гр.)черен боб
1консерва(320гр.)царевица
3/4ч.чаша кетчуп
1/2ч.чаша барбекю сос
по желание - чили сос
3/4ч.л. риган
1/2ч.л.кимион
1/2ч.л.сух чесън
400гр.кашкавал
1/2ч.ч. маслини

1. В зехтина се запържва лукът и чесънът.
2.Добавя се бекона- запържва се.
3.Изсипват се доматите (ако желаете повече сос може да сложите 2 консерви) и се оставят да изкипи соса почти напълно.
4.Добавя се кетчупа  и барбекю соса - разбърква се докато кипи, около 1-2 мин.
5.Добавят се подправките и маслините.
Аз не слагам сол, защото бекона и маслините са достатъчно солени.

Редене:
   Ще стане много красиво, ако имате дълбока кръгла тава, но аз нямам и редя лазанята в правоъгълна - на ред по 2 тортили- на 4 реда.
    Реденето е много просто - намазнена тава и ред тортила, ред пълнеж,ред кашкавал - така до свършване на продуктите.
   Пече се в загрята фурна на 220гр. Бързо се изпича, но за съжаление не засякох време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар