петък, 3 февруари 2012 г.

Селски пай


4 картофа - обелени, нарязани и сварени като за пюре
4 с.л. прясно мляко за пюрето
сол

3с.л. зехтин
1гл.лук - ситно нарязан
1 морков - обелен нарязан на дребна
3 скелитки чесън - дребно нарязан
500гр.кайма
400гр.домати нарязани на дребно от консерва
кетчуп
200гр.телешки бульон
1-2 с.л. царевично нишесте
сол, черен пипер, чубрица

1.Сваряваме картофите.Правим гъсто  пюре с млякото и солта.
2. В зехтина запържваме зеленчуците, добавяме каймата, запържваме 5 минути, добавяме доматите.
3.Като изкипи сока на доматите, добавяме нишестето , бульона, кетчупа. Кипи до сгъстяване.Добавяме подправките.
4.Сместа се изсипва в подходящ за пай съд, отгоре се покрива с пюрето и се нарязват 3-4 парченце масло.
5.В загрята фурна на 200гр. ,   10-15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар