петък, 3 февруари 2012 г.

Агнешки филенца по шведски

1кг.месо
100гр.масло
50гр.лук
50гр.моркови
50гр.целина
30гр.брашно
100гр.бяло вино
800гр.пилешки бульон
150гр.течна сметана
черен пипер

За гарнитура ориз-пилаф.


1.Месото се подсушава и се запържва в маслото до зачервяване.Изважда се.
2.В маслото се запържват зеленчуците, прибавя се брашното и след като се запържи, се залива с бульона и виното. Прибавя се месото.Кипи 25 минути.
3.Добавя се сметаната и черния пипер.Кипи 2-3 мин.Соса се пасира.

Сервира се върху ориз - пилаф, който е поставен в средата, а нарязаното месо  - върху него, и се полива със соса.

2 коментара:

  1. Безспорно много вкусно ще да е това ястие!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря.Наистина е много вкусно и много бързо свършва.

      Изтриване