четвъртък, 1 март 2012 г.

Шоколадов пай

  Много бърз за приготвяне сладкиш, класическа комбинация между шоколад и многолистно тесто.

 

 Необходими са ви около 10-15 минути за да го направите и около 30 минути за изпичане.

Необходими продукти:

 многолистно тесто - около 500 гр.(два листа)

150 гр. черен шоколад
150 гр. бадеми
125 гр. захар
20 гр. какао
2 жълтъка
25 гр. масло - разтопено
2 с.л. ром

1 белтък за намазване отгоре

1. Загрявате фурната на 200  градуса. Намажете тавата с масло и поставете един  лист от многолистното тесто.
2. В процесор поставете всички продукти - всичко трябва да се смеси хубаво за около 3-4 минути.
3.Получената смес се изсипва върху тестото, което вече е поставено в тавата и се покрива с вторият лист тесто. Двата листа се захващат хубаво, така че да не се разтворят.
4. Пече се приблизително 30 минути.



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар