1кг. агнешко месо
150гр. масло
сол, черен пипер
150гр. лук
30гр.брашно
150гр.течна сметана
100гр.прясно мляко
Агнешкото месо се почиства , осолява се със сол и черен пипер и се поставя в тавичка с масло да се пече във фурната , докато се зачерви отвсякъде.
През това време нарязваме лукът на филийки , заливаме със студена вода и го поставяме да кипне.В момента, в който кипне, веднага се изцежда водата и се облива със студена вода. Изстисква се добре.
Готовото, зачервено отвсякъде месо се изважда. Маслото от печеното месо се изсипва в тиган, в който запържваме лукът с брашното - без да се зачервяват, добавят се сметаната и прясното мляко.
Месото се поставя в керамичен съд с капак , залива се със соса, затваря се и се пече на 200гр. около 1час. Готовото месо се изважда за момент за да се пасира соса и отново се връща. Гарнитурата е по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар